Syndic

In de loop van de jaren heeft West-Buro, naast makelaar voor het verkoop en verhuur van diverse panden, steeds meer mandaten als syndicus aanvaard. Ondertussen is onze expertise zodanig gegroeid dat dit onze hoofdactiviteit geworden is.

Als syndicus zijn we verantwoordelijk voor het beheer en de administratie van een gebouw of een groep gebouwen, meestal een appartementsgebouw of een garagepark.

De syndicus wordt aangesteld door de mede-eigenaars van het gebouw en heeft verschillende verantwoordelijkheden, waaronder:

 1. Financieel beheer: Het innen van gemeenschappelijke kosten van de mede-eigenaars, zoals servicekosten, onderhoudskosten, verzekeringen en belastingen. De syndicus beheert ook de financiële rekeningen van het gebouw en zorgt voor transparante boekhouding.
 2. Administratief beheer: Het organiseren en bijhouden van vergaderingen van mede-eigenaars, het opstellen van notulen en het verstrekken van informatie aan mede-eigenaars over belangrijke kwesties met betrekking tot het gebouw.
 3. Technisch beheer: Het regelen van het onderhoud en de reparaties van gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen, zoals liften, verwarmingssystemen, dakreparaties, enzovoort.
 4. Juridisch advies: Het verstrekken van juridisch advies aan de mede-eigenaars en het vertegenwoordigen van het gebouw in juridische kwesties, zoals geschillen met aannemers of regelgevingskwesties.

Kortom, de syndicus speelt een cruciale rol in het waarborgen van een goed beheer en onderhoud van het gebouw, evenals het bevorderen van een goede communicatie tussen de mede-eigenaars.

Naast Roeselare, waar we 25-tal gebouwen in beheer hebben, zijn we ook actief in Hooglede, Wervik, Ieper en Poperinge.

Neem gerust contact met ons op, mocht u op zoek zijn naar een syndicus.  We staan garant voor een persoonlijke aanpak.

Appartement
                syndic
                in Roeselare

Residentie

Lindenstraat 62-68, 8800 Roeselare

Appartement
                syndic
                in Roeselare

Residentie

Polenplein 11, 8800 Roeselare

Appartement
                syndic
                in Roeselare

Residentie

Stationsdreef 144-146, 8800 Roeselare